Nyheder fra Langeland Kommunes Erhvervsservice
Se nyhedsbrevet i browser
 
Langeland Kommune

Landbrug og Fiskeri

 
VisitLangeland
Kære Landmand
Vi holder et temamøde for dig om grøn omstilling.
 
Det er nu, du skal tilmelde dig mødet d. 6. december, hvor spændende oplægsholdere vil stille skarpt på forskellige vinkler på grøn omstilling. Se mere om programmet og tilmeld dig nedenfor.
 
Kære Fisker
Har du mon et gammelt fiskenet, som du alligevel skal smide ud eller ikke skal bruge mere, så kan det få nyt liv som stole på Langelands Efterskole. Se mere nedenfor om, hvordan du kan donere udtjente net til projektet i SHORES Langeland.
  
Lys i Mørket 2023
Husk at du igen i år kan opleve en lang række aktiviteter til Lys i Mørket den første weekend i november: D. 3. november på Strynø og i Rudkøbing og d. 4. november på hele resten af Langeland.
Se mere på www.langeland.dk/lys
 

TEMAMØDE: Grøn omstilling i landbrug og fødevareproduktion

Mette Johnsen
Hvordan står det til med den grønne omstilling i landbruget på Langeland? Hvad er svært og hvem har gode erfaringer?
 
Kom og del viden og få inspiration, når vi holder et temamøde for dig, der arbejder med landbrug eller øvrig fødevareproduktion.
 
HVORNÅR: d. 6. december kl. 16-19

HVOR: I Besøgscenter Langeland, Østergade 23 i Rudkøbing

Tilmeld dig senest 28/11 til erhverv.turisme@langelandkommune.dk så byder vi på en sandwich.

Programmet er sammensat af L & F Centrovice, Food & Bio Cluster Denmark, Landbrug & Fødevarer, Erhverv, Kultur og Turisme i Langeland Kommune i samarbejde med Langeland Sammen

PROGRAM:
16.00 Velkommen v/ Jane Jegind, Erhverv, Kultur, Turisme, Langeland Kommune

16.05 Præsentation af Food & Bio Cluster Denmark v/ Jan Lund, Food & Bio Cluster Denmark

16.15 Landbruget og fødevareerhvervet som en del af løsningen på klimaudfordringen – med spændende eksempler fra ind og udland v/ Knud Tybirk, Food &
Bio Cluster Denmark

16.40 Kort om Langeland Kommunes klimaplaner v/ Thomas Buhl, Klimakoordinator Langeland Kommune

16.50 Pause med netværk

17.20 Dyrkningsmetoder som klimaværktøj. En fortælling om ”conservation agriculture” i praksis v/ Daniel Straarup, Landmand Gertrudsholm, Sydlangeland

17.45 XXXXX punkt følger

18.05 Dyrk mulighederne – klimaplan 2023 v/ Hans Roust Thysen, Klimachef Landbrug & Fødevarer

18.30 Afrunding og opsamling

18.40 Sandwich og netværk

19.00 Tak for i dag
 
Håber vi ses!
Se mere om arrangementet
Program / invitation temamøde 6.11.
Tilmeld dig senest d. 28.11. til erhverv.turisme@langelandkommune.dk
 

Dine fiskenet kan blive til en stol

Mette Johnsen
Har du mon et gammelt fiskenet, som du alligevel skal smide ud eller ikke skal bruge mere? Så vil Langelands Efterskole gerne hente det og sammen med samarbejdspartnerne Plastix A/S, Letbæk Plast A/S, wehlers og Shores Langeland få omdannet plastikken i nettene til smarte stole til undervisningen.
 
Nyt liv til plastaffald
Et spændende og nytænkende samarbejde er blevet dannet mellem SHORES Langeland, Wehlers og Langeland Efterskole med det mål at forene innovation, bæredygtighed og uddannelse. Samarbejdet sigter mod at forvandle plastikaffald og spøgelsesnet fra havet til elegante og funktionelle designmøbler, samtidig med at det giver eleverne en unik læringsoplevelse.
 
Spændende samarbejde og læring
Projektet, der er skabt i samarbejde mellem SHORES' fokus på rekreativ brug af kysten på Langeland, Wehlers' bæredygtige designfilosofi og Langeland Efterskoles fokus på at arbejde aktivt med Verdensmålene, tager fat i den presserende problematik med plastforurening i havet. Eleverne fra Langeland Efterskole vil deltage aktivt i hele processen, fra indsamling af plastik og spøgelsesnet langs kysterne til design og produktion af møbler. Dette giver dem ikke blot en praktisk forståelse af bæredygtig produktion og design, men også en forståelse for påvirkningen af- og forbindelse til deres naturlige omgivelser.

De færdige designmøbler, der vil inkludere stole, borde og bænke, vil forblive en del af efterskolens miljø og tjene som en kilde til inspiration og læring for kommende elever. Når møblerne bliver beskadiget eller skal udskiftes, vil de blive returneret til Wehlers, der vil genanvende materialerne og skabe nye møbler af høj kvalitet.
 
Kontakt med erhvervslivet
Som en del af dette ambitiøse projekt vil eleverne også have mulighed for at besøge fabrikken, Letbek A/S, hvor plastikaffaldet forarbejdes til blandt andet designmøbler. Dette vil give dem en førstehåndsoplevelse af, hvordan innovation og teknologi kan spille en afgørende rolle i at løse globale miljøudfordringer
 
Hvis du har et net, som du vil donere, så skriv gerne til mth@leskole.dk.
 
Tak for hjælpen.
Giv dit udtjente fiskenet nyt liv: Skriv til mth@leskole.dk
 
Kontakt:
Erhverv, Kultur og Turisme - Jane Jegind - jamaje@langelandkommune.dk
 
Du har altid mulighed for at ændre instillinger for de interesseområder, du modtager nyt om:
Rediger dine interesseområder
Følg os på LinkedIn og Facebook 
Hold dig opdateret om nye tilbud eller spændende nyt fra Langeland Kommune:
 
  Link til Facebook-side   Link til LinkedIn-side  
Fotos i nyhedsbrev:
Mette Johnsen